AlgaeHolland

AlgaeHolland levert consumentoplossingen en maatwerkoplossingen voor grootschalige toepassingen bij de productie van voedingsmiddelen waarin micro-algen verwerkt zijn.


AlgaeHolland richt zich met name op de toegevoegde waarde van micro-algen, dus juist de biologische beschikbaarheid van de eiwitten, vitamines en vetzuren. Zo hebben de algen van AlgaeHolland altijd een gebroken celwand of zijn van een soort die makkelijk verteerbaar is door een zachtere celwand.
Dit resulteert in gewenste eigenschappen zoals verrijking van eiwit, de verrijking en op natuurlijke wijze verhogen van (essentiële) eiwitten en het op natuurlijke wijze verrijken van diverse vitamines. Tevens bevatten de algen vezels en mineralen.

AlgaeHolland gebruikt volledig natuurlijke algen, biologisch en duurzaam gekweekt, met een zeer lage ecologische voetafdruk en gekweekt in voedselveilige gesloten systemen. Het is op natuurlijke wijze gekweekt met behulp van zonlicht en natuurlijke voedingsstoffen onder de hoogste Europese normen, non-GMO en waar mogelijk biologisch gecertificeerd.

Onze missie?

AlgaeHolland levert micro-algen als ingrediënt en consumentoplossingen voor voedingsmiddelen. Hiertoe produceert AlgaeHolland kosteneffectief en laat haar eigen speciale (zout)algenstammen (IP-secured) met eigen en bewezen innovatieve technologie kweken.