Wij zijn begonnen!

20 januari 2021
Wij zijn begonnen!

Het heeft even geduurd en op de achtergrond zijn wij al een behoorlijke tijd bezig, maar nu zijn wij dan ook echt live met een eerste versie van greenfoodfinder.nl!
De komende maanden zullen we samen met developers continu blijven werken aan het verbeteren van het platform en het lanceren van nieuwe features, blijf ons dan ook vooral volgen via greenfoodfinder.nl

Wat wil Greenfoodfinder?

Greenfoodfinder wil de productie en de verkoop van groene voedingsmiddelen bevorderen om zo een bijdrage te kunnen leveren aan een duurzamere samenleving.

Hoe?

Dit willen wij bereiken door enerzijds groene ingrediënten en producten te verkopen aan B2B Food bedrijven via de Greenfoodfinder marktplaats en anderzijds door het assortiment van industriële productiebedrijven te vergroenen door het doen van een nulmeting gevolgd door een vergroeningsadvies.

Waar wij in geloven!

Wij zijn er van overtuigd dat de voedingsmarkt toe is aan een vergroeningsslag, dus waarom niet een handje helpen?
Wij hebben de afgelopen jaren gemerkt in de markt dat de vraag naar vergroening alsmaar bepalender werd maar dat de oplossingen niet altijd voor de hand lagen.
Daarom het idee om Greenfoodfinder te starten, een groene ontmoetingsplaats waar vraag en aanbod voor groene voeding bij elkaar komen om op die manier een bijdrage te kunnen leveren aan de verduurzaming.

Wat is groen?

Wij hebben ‘groen’ gedefinieerd middels 8 kenmerken, gedreven door megatrends en door 8 van de 17 United Nations Sustainable Development Goals (SDGs).
SDGs zijn duurzame ontwikkelingsdoelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. Deze doelen zijn afgesproken door 193 landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland.
Deze 8 groene kenmerken zijn de groene draad van ons platform. Alle ingrediënten en producten welke te vinden zijn op ons platform voldoen in ieder geval aan 2 van die 8 beschreven groene kenmerken en dragen dus bij aan deze duurzame ontwikkelingsdoelen.
Daarnaast zijn dit de kenmerken waarop wij bedrijven kunnen helpen om te vergroenen.

Partner worden!

Bent u een producent of leverancier en beschikt u over groene voedingsingrediënten, diensten of (eind)producten?
Word partner van Greenfoodfinder en bied uw producten nu ook online aan op een gespecialiseerde site.
Dit geeft u de volgende voordelen:

  • Betere vindbaarheid en dus verkoopkansen van uw ingrediënten en producten
  • Besparing op vaste verkoopkosten door toenemende online verkopen
  • Het vergroot uw naamsbekendheid gekoppeld aan groene voeding
  • Directe link met uw ingrediënten en producten naar bedrijven die willen vergroenen
  • Plaatsing van uw ingrediënten en producten is gratis

Zoals gezegd is de eerste versie van greenfoodfinder nu gelanceerd en zijn we naarstig op zoek naar platform partners om met ons mee te doen – dus mocht u geïnteresseerd zijn in een samenwerking, stuur dan vooral even een mailtje naar partner@greenfoodfinder.nl of 'klik hier' voor de registratie pagina.