Solid Food

‘Solid Food’ is een sociale onderneming die quinoa produceert in Ayacucho (Peru) en in Europa verkoopt aan de voedingsindustrie, groothandelaren en retailers. Het transport van Peru naar ons magazijn in Antwerpen (België) is klimaatneutraal dankzij het gebruik van biobrandstof. Dankzij onze directe samenwerking met 500 quinoaboeren in Ayacucho en onze verticale integratie, kunnen we 100% traceerbaarheid garanderen en een grote maatschappelijke impact realiseren. Dit is wat ons uniek maakt en ook voor jou een grote winst kan opleveren.


Ayacucho is een regio in Peru die bekend staat om zijn topkwaliteit quinoa, namelijk een excellente smaak, grote korrels, mooie kleuren en zeer gemakkelijk te verwerken in vele toepassingen. We bieden quinoa aan als droge granen (alle kleuren, biologisch of conventioneel), maar ook quinoa bloem, quinoa vlokken en gepofte quinoa (in bulk, voor de industrie) en quinoa droge mixen en kant-en-klare quinoa mixen (voor retail, onder private label).

Solid Food is een verticaal geïntegreerd bedrijf: we zijn producent, verwerker, exporteur en importeur (zonder tussenpersonen). Solid Food bestaat uit de entiteiten Solid Food Peru SAC (sourcing & processing in Ayacucho, Peru) en Solid Food Europe BV (warehouse & sales, in Antwerpen en Gent, België).

Als sociale onderneming hebben we zowel zakelijke als sociale doelen, in lijn met de missie van Solid in Peru: bijdragen aan de economische en sociale ontwikkeling van Ayacucho.